Antal sexpartnere

Kære Susan,

Jeg er blevet bevidst om, at jeg har et syn på forholdet mellem mænd og kvinder, du godt kunne kalde klassisk og er bange for det kan blive et problem. Essensen er, at jeg har det svært ved at forlige mig med tanken om en piges fortid, med andre mænd selvom det er før jeg mødte hende, hvilket kan medføre nogle vanskeligheder. Jeg har det svært ved, at en pige har haft mere end få partnere førhen og omstændighederne omkring det spiller også en rolle. For mig sender det et forkert signal om hendes værdisæt selvom jeg har hørt en del argumenter for, at det har ringe relevans for pigens værdisæt eller kan skyldes forhold tidligere i hendes liv, der har ændret sig. Ikke desto mindre generer det mig, da jeg føler en del oplevelser burde være gemt til et eventuelt forhold med mig. Jeg er klar over, moderne tider har løsnet op for klassiske værdier, hvilket jo så er lidt uheldigt for mig, hvorfor jeg håber du kan give mig et indblik i problemstillingens positive sider, da jeg tror på, at alt har positive såvel som negative konsekvenser. Med positive sider mener jeg ikke det gængse argument om, at øvelse gør mester, dette er i hvert fald langt fra at udjævne de negative sider.

For god ordens skyld vil jeg pointere, at jeg ikke søger piger, der er yngre end mig selv. Jeg har ikke noget imod, at folk er af en anden holdning, men vil blot arbejde med min egen.”

Den anonyme

 

Kære Anonyme

Tak for dit brev, som jeg efter aftale med dig har afkortet og anonymiseret. Det er dejligt at du har det fint med at andre kan have en anden holdning, og gerne vil arbejde med din egen. Du er ikke den eneste mand (eller kvinde) som har det svært ved tanken om en kærestes tidligere partnere og lægger vægt på antal sexpartnere. Det kan vække mange følelser og kan være relevant at arbejde med, hvis man, som du, oplever at det skaber vanskeligheder.

Du skriver, at moderne tider har løsnet op for klassiske værdier, og hvis du dermed mener, at det er en klassisk værdi som kvinde at vente til den helt rigtige (ægte)mand dukker op, så ja, det har ændret sig de sidste 50 år. Du efterspørger positive sider i problemstillingen, og jeg går ud fra at du mener at du efterspørger positive sider til at en kvinde har haft mere end enkelte sexpartnere før hun indgår i forhold med dig. Tja, det kommer vel an på hvad hendes motivation har været til at indgå i seksuelle forhold. Hvis motivationen (og det har den forhåbentlig) har været at hun har haft lyst til det (og måske været nysgerrig?), så tænker jeg at det positive kunne være: en kvinde som mærker sin lyst og sine behov, en kvinde som handler på sin lyst og sine behov, en kvinde som måske pga. at hun har eksperimenteret har større erfaring og viden om hvordan hun får nydelse. Som måske er mere afklaret med hvilken form for sex hun tænder på og hvad hun ønsker på det område.

Jeg tænker på, hvad din egen erfaring med kvinder er? Antal sexpartnere? Din erfaring med din egen seksualitet? Om du kender til følelser af skyld og skam i forbindelse med seksualitet (det gør det fleste)? Om det for dig er positivt eller negativt (eller begge dele) at mærke lyst og handle på den?

Jeg oplever tit, at hvis mine klienter nysgerrigt undersøger tanker og følelser omkring egen seksualitet og egne handlinger (eller ikke-handlinger), så ændres tankerne omkring andre.

Så for at finde de positive sider i at en kvinde har haft flere sexpartnere før dig, og lægge mindre vægt på antal sexpartnere, så kunne du f.eks. være nysgerrigt undersøgende ifht. mine ovenstående spørgsmål og også spørgsmålet: Hvad ville for dig være det positive i hvis DU havde haft flere sexpartnere?

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til inspiration til at arbejde videre med det. Jeg ønsker dig alt det bedste.

De bedste hilsener,

Susan

 

Antal sexpartnere

 

 

 

 

Subscribe

JA TAK, send mig straks den gratis guide "3 gode måder at skrue op for intensiteten i dit sexliv - og få mere nærvær og nydelse" og tilmeld dig samtidig nyhedsbrev med nyheder og inspiration.

No comments yet.

Skriv et svar