Aseksualitet

Jeg vil bare høre om du ved om det er muligt, man hverken tænder på mænd eller kvinder eller noget andet for den sags skyld ?
Mvh. N

 

Kære N,

Ja, det er muligt. Det kaldes aseksualitet, og man regner med, at ca. 1-2% af befolkningen er aseksuelle, dvs. aldrig har følt seksuel tiltrækning til et andet menneske. Aseksualitet er ikke en sygdom og aseksuelle har samme behov for nære, dybe relationer som andre, men uden seksualitet.

Der er ingen andre fælles kendetegn: aseksuelle ligner normalbefolkningen på andre områder og har almindelig lyst og drive på andre områder i livet, almindelige sociale relationer og ikke flere psykiske problematikker end andre grupper.

Aseksualitet betyder ikke, at kroppen ikke kan reagere på seksuelle stimuli. Kroppen reagerer almindeligt på stimulans, således at en aseksuel mand f.eks. kan få erektionNogle aseksuelle onanerer og nogle har oplevet at få udløsning eller orgasme, men oftest uden seksuelle tanker.

Typisk er aseksualitet en tilstand, som personen har det ok med. Den aseksuelle savner ikke at have seksuelle følelser og ønsker oftest ikke at forandre sig for at blive mere seksuel, men ønsker at omgivelserne accepterer og respekterer hvordan de har det. Det kan det være svært at finde en partner, som er ok med at seksualitet ikke er en del af forholdet – med mindre partneren selv er aseksuel. Den aseksuelle accepterer ikke nødvendigvis lettere end andre, at partneren får dækket sine behov andetsteds. Rationelt ville det give mening, men følelsesmæssigt kan det være svært. Derfor vælger nogle aseksuelle i forhold at have sex for den andens skyld, så relationen bevares.

Aseksualitet har altid eksisteret, men det er først i nyere tid at det er blevet accepteret og beskrevet.

Der findes en international forening for aseksuelle: AVEN. Du kan se websitet her: http://www.asexuality.org

Derudover findes der på Facebook både åbne og lukkede grupper omhandlende aseksualitet. Du kan finde dem ved at søge på ’asexuality’.

 

De bedste hilsener,

Susan

 

Aseksuel

Symbol for aseksualitet

 

Subscribe

JA TAK, send mig straks den gratis guide "3 gode måder at skrue op for intensiteten i dit sexliv - og få mere nærvær og nydelse" og tilmeld dig samtidig nyhedsbrev med nyheder og inspiration.

No comments yet.

Skriv et svar